Maak uw tuin het verlengde van de woning

Het mooie weer is onderweg en u begint de lentekriebels al te voelen. Na 6 maanden lang binnen te hebben gezeten wilt u naar buiten! In deze periode krijgt de gemiddelde Nederlander zin om wat aan de tuin te gaan doen zodat u er straks weer 6 maanden (lees; 6 dagen) van kan genieten in het zonnetje. U heeft vast wel een eigen stijl in huis. Landelijk, modern, veel kleur, weinig kleur, strak en ‘clean’ of juist veel spulletjes. Het gaat erom waar u zich goed bij voelt. De trend die wij de afgelopen jaren erg hebben zien groeien is dat de tuin een verlengstuk van de woning is. De leveranciers van tuinproducten hebben hier uiteraard goed op ingespeeld. U kunt nu hele bankstellen met salontafel aanschaffen voor uw tuin. Of wat dacht u van een buitenkeuken die tegenwoordig net zo mooi kan zijn als een keuken binnen. Een betonnen schutting is ook in veel stijlen te verkrijgen, hierdoor kunt u een erfafscheiding laten bouwen die volledig bij uw smaak past.

Helaas is het in Nederland niet heel vaak mooi weer. Om de periode te verlengen om buiten te kunnen leven kunt u eventueel een veranda laten bouwen. Deze kunt u aan het huis vast zetten of in een andere hoek van de tuin. Wij kunnen ook betonnen veranda’s bouwen, in dezelfde stijl als uw betonnen schutting. Het is erg leuk om de stijl die u binnen heeft door te trekken naar deze veranda. Zo kunt u wisselen met accessoires voor zowel binnen en buiten en bijvoorbeeld planten die in de zomer naar buiten kunnen in dezelfde pot in de veranda neerzetten.

Een goede tip is om een moodboard te maken voor uw tuin. Zo kunt u uw ideeën van uw interieur vertalen naar uw tuin. Pak een paar tijdschriften over interieur en een paar tijdschriften over tuinen en knip die plaatjes uit die u gelukkig maken of die u gewoon mooi vindt. Knip 10 plaatjes uit over tuinen en 10 plaatjes over interieur. De mix die dit geeft, geeft u een goed beeld over hoe u uw interieur naar buiten kunt brengen. Wij wensen u veel tuinplezier!