Een kindvriendelijke tuin

Voor kinderen is een tuin waarin ze zich heerlijk uit kunnen leven erg fijn. Of u nu een grote of een kleine tuin heeft, het belangrijkste is natuurlijk de veiligheid voor uw kind. Zo is het goed om uw tuin eens na te lopen op hout met splinters of scherpe randen van bijvoorbeeld hekwerk. Uw kind kan zich hier aan behoorlijk bezeren. Let ook op bepaalde soorten planten. Via het internet zijn er lijsten op te vragen met welke soorten er giftig zijn.

Daarnaast is het fijn voor de creativiteit van uw kind om bijvoorbeeld een zandbakje in de tuin te plaatsen of een grasveldje waar hutten op gebouwd kunnen worden. Let er bij kleine kindjes op dat de zandlaag in de zandbak niet meer dan 50 cm hoog is. Voor de mensen met een wat grote tuin is er voldoende keus in speelgoedtoestellen. Maar ook in de wat kleinere tuin kan er voldoende speelgerei voor kinderen geplaatst worden. Een schommel of een picknicktafeltje heeft niet veel ruimte nodig. U kunt rubberen terrastegels onder de schommel en speeltoestellen neerleggen om extra veiligheid te creëren.

De meeste kinderen vinden een trampoline ook geweldig. Het is een goed idee om deze in te graven, echter zijn er ook trampolines verkrijgbaar met veiligheidsnetten. Zorg ervoor dat u vanaf uw eigen zit plek voldoende zicht heeft op de plekken waar uw kinderen spelen. Zo kunt u ontspannen genieten van uw spelende kinderen.

U kunt natuurlijk ook uw tuin volledig bestraten zodat uw kind lekker rondjes kan fietsen. U kunt dan een tapijt van kunstgras in de tuin leggen zodat ze daar in de zomer lekker op kunnen spelen.

Een speelhuisje wordt ook zeer gewaardeerd door kleine kinderen. Een leuk plekje helemaal voor henzelf waarin ze zichzelf kunnen terugtrekken in hun eigen wereldje.

Zorg voor een degelijke omheining in uw tuin. In een goed omheinde tuin kunt u, uw kinderen goed in de gaten houden. Een betonnen schutting kan een kindvriendelijke tuin prima omheinen. Deze schutting is splintervrij en zeer stevig. Het is zelfs mogelijk om de betonnen delen af te wisselen met schanskorven.

Kinderen lopen met mooi weer graag op blote voeten. Let hier op bij het uitkiezen van uw bestrating.

Als laatste is het erg leerzaam en leuk voor kinderen om een moestuin in de tuin te hebben. Zo staan uw kinderen dichterbij de natuur en leren ze hoe groenten en fruit groeien. Samen zijn in de buitenlucht is natuurlijk fantastisch.