Beton schutting opknappen

Van nature vereist een betonnen schutting weinig onderhoud, maar na verloop van tijd zorgt opspattend water vaak voor het ontstaan van groene of zelfs zwarte aanslag. Hoewel regelmatig afspuiten met een normale tuinslang vaak voldoende is om de schutting in goede staat te houden, hebben we een aantal goede tips en een stappenplan om uw betonnen schutting weer helemaal op te knappen.

Beton schutting opknappen? Begin met een grondige reiniging

De eerste stap bij het opknappen van een oude of verwaarloosde betonnen schutting is een grondige reiniging. Start met het verwijderen van vuil, stof en eventuele losse verfschilfers. Gebruik een normale tuinslang met borstel in combinatie met een mild reinigingsmiddel om hardnekkig vuil te verwijderen.

Voer benodigde reparaties uit

Heeft u de betonnen schutting helemaal gereinigd? Controleer de schutting dan op eventuele scheuren, gaten of andere grove beschadigingen. Hoewel het betonnen deel van een schutting met gemak meer dan dertig jaar meegaat, is het na verloop van tijd zelfs bij een betonnen schutting niet ongebruikelijk dat er wat scheuren of gaten ontstaan. Vul deze op met een geschikt betonreparatiemiddel. Volg daarbij de instructies van de fabrikant voor de beste resultaten.

Schuur ruwe plekken licht op

De plaatsen waar u het beton repareert, voelen na het drogen vaak wat grof en ruw aan. Ook op andere plaatsen van de schutting kan dit regelmatig voorkomen, door langdurige weersomstandigheden. Schuur deze plekken met schuurpapier licht op. Op deze manier maakt u ruwe plekken weer mooi glad. Gebruik schuurpapier met een fijne korrel. Het geeft de betonnen schutting weer een strakke uitstraling en helpt bovendien de hechting van verf of coating te verbeteren.

Breng een primer en coating of verf aan (optioneel)

Wilt u een betonnen schutting opknappen en deze er echt weer als nieuw uit laten zien? Breng dan, op het betonnen gedeelte, een primer en coating aan. Een primer zorgt ervoor dat de uiteindelijke verflaag of coating beter hecht. Kies vervolgens een geschikte verf voor betonoppervlakken en breng deze gelijkmatig op de betonnen schutting aan. Voor het beste resultaat gebruikt u een coating die speciaal ontworpen is voor beton- en buitentoepassingen.

Houten deel van beton schutting opknappen

Zeker wanneer uw betonnen schutting voor een deel bestaat uit houten onderdelen, is het belangrijk om het hout te beschermen tegen rot. Als het hout in zeer slechte staat is, kunt u overwegen die houten delen te vervangen. Wanneer het hout nog goed is, geeft u het weer een nieuw leven door het hout af te spuiten en vrij te maken van vervuiling en vervolgens een beits aan te brengen. Dit geeft het hout een frisse look en helpt tegelijkertijd om verkleuring door zonlicht te voorkomen.

Betonnen schutting opknappen of nieuwe schutting laten plaatsen?

Twijfelt u over de staat van uw schutting of is de schutting dusdanig beschadigd?  Overweeg dan eens om een nieuwe betonnen schutting te laten plaatsen. Bij betonnenschutting.com hebben wij een uitgebreid assortiment aan betonnen schuttingen, variërend van ruwe en stoere rotsmotieven tot een eenvoudige elegante uitstraling. Wij vinden altijd een schutting die perfect past bij uw tuin.

Bekijk alle mogelijkheden in ons assortiment en laat u verrassen door de aantrekkelijke prijzen, inclusief plaatsing en stevige fundering van betonnen palen. Interesse of meer informatie nodig? Bel ons via 0527-745437 of mobiel 06-41492844 voor direct contact met een expert.